بهتان+احکام
بهتان
رُوِیَ فِی الخَبَرِ : إنّ داوودَ علیه السلام سَأَلَ سُلَیمانَ علیه السلام : ما أثقَلُ شَیءٍ؟
فَقالَ : البُهتانُ عَلَى البَریء.
در خبر آمده است که : داوود علیه السلام از سلیمان علیه السلام پرسید : سنگینترین چیز چیست؟ سلیمان علیه السلام گفت : بهتان زدن به بى گناه.
نوادر الاُصول : ج 1 ص 121
احکام 30
مسئله 29. حکم آب جارى
چنانچه نجاست به آب جارى برسد، اگر چه کمتر از کرّ باشد، تا وقتى که بو، یا رنگ، یا مز? آن به واسط? نجاست تغییر نکرده باشد، پاک است.
4بهمن 1391 خورشیدی برابر با 11ربیعالاول 1434 هجری و 23ژانویه 2013 میلادی
تولد عالم بزرگ شیعه شیخ «آقا بزرگ تهرانی» مؤلف و محقق شهیر (1293 ق)
شیخ محمدحسن رازی مشهور به شیخ آقابزرگ تهرانی، فقیهی محقق، مدقّق، اصولی، رجالی و جامع علوم متنوع و از شاگردان آخوند خراسانی، شیخ الشریعهی اصفهانی، سید محمدکاظم یزدی و میرزا محمدتقی شیرازی است. علامه تهرانی، اهمیت بسیاری به روایت و نقل حدیث میداد و در کسب اجازه برای نقل احادیث میکوشید. علما و فُقهای بسیاری برای او اجازهنامهی روایى نوشته یا از او اجازه گرفتهاند، تا آنجا که پس از محدّث نوری از او به عنوان سرشناسترین شیخِ روایت یاد میشود. آیت اللَّه تهرانی از محدثان بزرگی همچون محدّث نوری، شیخ علی خاقانی، سید ابو تراب خوانساری، شیخ محمد طه نجف، آخوند خراسانی، شیخ الشریعهی اصفهانی، حاج شیخ عباس قمی و... اجازهی نقل حدیث گرفت. همچنین علمای بزرگی از شیخ آقابزرگ تهرانی اجازهی نقل روایت گرفتهاند که حضرات آیات عظام: سید حسین بروجردی، علامه امینی، سید عبدالحسین شرفالدین، سید عبدالهادی شیرازی، سید محمد هادی میلانی، شیخ مرتضی حائری یزدی، محمدرضا حکیمی، علامه طباطبایى، سید شهابالدین مرعشی نجفی و دهها عالم فاضلِ دیگر از آن جملهاند. آثار قلمی و کتابهای شیخ آقابزرگ تهرانی را تا هشتاد جلد میتوان شمرد که الذّریعَة الی تَصانیفِ الشّیعهَ در 29 جلد در بیان آثار قلمی و هنری عالمان شیعه و نیز طَبَقاتُ اعلامُ الشّیعه در 20 جلد حاوی زندگی دانشمندان شیعه، مهمترین آثار این رجالی و محدث بزرگ میباشند. شیخ آقابزرگ تهرانی در سیزدهم ذیحجهی سال 1389 ق برابر با 12 اسفند 1348 ش در نجف وفات یافت و در آن شهر به خاک سپرده شد.
درگذشت «میر محمد رضوی قمی» از علمای بزرگ قزوین (976 ق)
رحلت آیتاللَّه «سید حسن صدر» عالم برجستهی مسلمان (1354 ق)
آیت اللَّه سید حسن فرزند سید هادی، معروف به صدر که نَسَب شریفش با سی واسطه به حضرت امام موسی کاظم (ع) میرسد، از شخصیتهای برجسته و علمای شیعه میباشد. وی پس از تکمیل دروس مقدمات و سطح، در 18 سالگی به نجف اشرف مشرف شد و در آن جا از محضر اساتیدی چون میرزای شیرازی بهرههای وافر یافت و در اکثر علوم به تبحر رسید. آیتاللَّه صدر تمام اوقات خود را صرف فراگیری علوم مختلف مینمود و تألیفات ارزندهای از خود برجای گذاشته است. احیاء النفوس، شیعه و فُنون الاسلام (که تقدم علمای شیعه در وضع علوم مختلف را بیان کرده است) و نَهایةُالدّرایه از جمله آثار اوست.
وفات آیت اللَّه شیخ «مهدی مدرس یزدی» فقیه وارسته (1413 ق)
علامه مهدی مدرس یزدی در سال 1330 قمری در یزد و در یک خانوادهی روحانی متولد شد و در حوزهی علمیهی قم و نجف اشرف به تحصیل علوم اسلامی پرداخت. ایشان از مراجع عظام وقت همچون: سید ابوالحسن اصفهانی، سید ضیاءالدین عراقی، حاج آقا حسین بروجردی و... گواهی اجتهاد دریافت کرد. علامه مدرس یزدی پس از نجف اشرف مجدداً به قم مراجعت نمود و از آن جا به تهران هجرت کرده و تا پایان عمر در این شهر به اقامهی نماز جماعت و تدریس مشغول بود. ایشان به هنگام وفات 83 سال داشت.
مسافرت «محمدرضا پهلوی» به قم در آستانه رفراندوم انقلاب سفید (1217)
پس از ارتحال آیتاللَّه بروجردی، محمدرضا پهلوی درصدد انجام برنامههای به اصطلاح اصلاحات برآمد. یکی از این برنامهها اصول ششگانه شاه و ملت بود که با تبلیغات و سر و صدای فراوانی عنوان گردید و قرار شد در ششم بهمن 1341 ش به رفراندوم گذاشته شوند. از این رو شاه ظاهراً برای تقسیم املاک قم و باطناً برای قدرتنمایی، تصمیم به مسافرت به این شهر گرفت. بامداد روز سوم بهمن، شهر قم به یک پایگاه نظامی و امنیتی تبدیل گردید و عدهای از شهر تهران برای استقبال ظاهری از شاه، به قم آمده بودند. محمدرضا شاه که میخواست تکلیف خود را با روحانیون روشن سازد و به اصطلاح، نفوذ و قدرت خود را در شهر مذهبی قم به رخ حوزه علمیه بکشد، در چهارم بهمن سال 1341 به قم رفت، ولی چون حضور در مراسم استقبال از شاه توسط علما تحریم شده بود، به جز عدهای که از تهران آمده بودند و تعداد اندکی از مردم قم، کسی در سخنرانی شاه حاضر نشد. شاه از شدت خشم حتی وارد حَرَم نشد و در سخنان خود روحانیت را ارتجاع سیاه خواند و آنان را خائنتر از حزب توده و کمونیستها شمرد. او به زعم خود میخواست به جامعه روحانیت پاسخ دهد و آنان را تهدید و ارعاب نماید. این سخنان، صفوف مخالفان رژیم را فشردهتر کرد و اختلاف شاه و روحانیون را آشتیناپذیر گردانید.
ورود سپاه روسیه به ایران در جریان جنگ جهانی اول (1293 ش)
هنوز مدتی از تاجگذاری احمدشاه قاجار نگذشته بود که جنگ جهانی اول آغاز شد. در این جنگ، دولتهای روسیه، انگلستان و فرانسه با دولتهای آلمان، اتریش، مجارستان و ایتالیا به نبرد برخاستند و پس از مدتی حکومت عثمانی نیز اتّحاد خویش را با آلمان اعلام کرد و عملاً وارد جنگ گردید. طرفین جنگ تلاش زیادی به عمل آوردند تا در دولت ایران نفوذ کرده و آن را به نفع خویش وارد کارزار نمایند و از منطقه سوقالجیشی ایران، ضربه سهمگینی به دشمن خود وارد کنند. در این زمان، مستوفیالممالک، ریاست دولت را در اختیار داشت. وی گرچه بیطرفی ایران را در جنگ اعلام نمود، اما هیچ کدام از طرفین جنگ، اعتنایی به این امر نکرده و وارد خاک ایران شدند. انگلستان از جنوب و روسیه از شمال کشور متجاوزانه وارد ایران شدند و منطقه وسیعی را در اشغال خویش قرار دادند. روسیه پس از هجوم به ایران، به جنگ با نیروهای عثمانی که در آذربایجان به خاک ایران تجاوز کرده بودند پرداخت و هر دو اشغالگر به جان هم افتادند تا این که نیروهای امپراتوری عثمانی شکست خوردند. حاکمیت ایران در این زمان به ضعیفترین درجه رسید و اوضاع سیاسی و اقتصادی کشور به شدت پریشان و بحرانزده بود. اشغال قسمت شمالی ایران از سوی دولت تزار روس به مدت سه سال طول کشید. در نهایت در سال 1296 شمسی (1917 میلادی) انقلاب کمونیستی روسیه به وقوع پیوست و نیروهای روسی به دلیل اوضاع پریشان داخلی روسیه، شمال ایران را تخلیه کردند.
بستن فرودگاه مهرآباد به دستور «بختیار» برای جلوگیری از ورود امام به ایران (1357 ش)
وقتی که خبر بازگشت حضرت امام خمینی (ره) به کشور قوت گرفت، دولت بختیار، برای جلوگیری از ورود امام، به کلیه شرکتهای هواپیمایی بینالمللی اعلام کرد که به تهران پرواز نکنند. علاوه بر این به دستور بختیار، تعداد زیادی تانک و زرهپوش در فرودگاه مهرآباد تهران مستقر شدند تا از ورود امام به میهن اسلامی جلوگیری نمایند. همچنین کلیه فرودگاههای کشور برای سه روز بسته اعلام شد و در نتیجه، نزدیکان امام اعلام کردند، به مناسبت بسته بودن فرودگاهها، سفر امام به تهران، دو روز به تعویق افتاد. عکسالعمل مردم در برابر این عمل بختیار به حدی شدید بود که دستور بختیار در ظرف چند روز لغو شد.
ارایه لایحه عوامفریبانه انحلال ساواک توسط بختیار به مجلس در اوج انقلاب اسلامی (1357 ش)
بختیار که خود را مرغ طوفان و ناجی ایران معرفی میکرد و کوشید با تمهیدات سادهاندیشانه خود طوفان انقلاب اسلامی را متوقف کند بنابراین از یک سو با ارایه لایحه عوامفریبانه «انحلال ساواک» تلاش کرد توجه مردم را به خود جلب کند و از سوی دیگر وقتی از خبر بازگشت حضرت امام خمینی (ره) به کشور مطلع شد، سعی خود را برای عدم مراجعت حضرت امام (ره) به کشور به کار بست.
وقوع زلزله شدید در چین (1556 م)
یکی از شدیدترین و موحشترین زمینلرزههای جهان در روز 23 ژانویه 1556 م در ایالت شن سی در چین اتفاق افتاد. این ایالت یکی از پرجمعیتترین ایالات چین بود و از این رو، خسارات جانی و مالی بسیاری بر مردم آن منطقه وارد آمد. این منطقه روی گسلهای زلزلهخیز واقع است و زمینلرزههای شدید در آن جا روی میدهد. در این زلزله وحشتناک، حدود هشتصد و پنجاه هزار نفر از مردم این ایالت، جان خود را از دست دادند.